رتبه ی الکسا !! چگونه یک سایت محبوب بین کاربران داشته باشیم ؟!

تمام افرادی که وب سایت دارند، دوست دارند سایت شان رتبه ی خوبی در بین موتور های جستجو داشته باشند. به نظر شما چطور می شود تشخیص داد که یک سایت از نظر عموم مردم موفق بوده یا نه ؟ برای این کار یک ابزار برای سنجش، به نام رتبه ی الکسا وجود دارد که شما به کمک آن می توانید سایت تان را بهبود بدید و ترافیک ورودی به سایت تان را افزایش دهید. در این مقاله ما بطور کامل مطالبی که درباره ی رتبه ی الکسا و نحوه ی محاسبه آن و … وجود را پوشش می دهیم و به شما کمک می کنیم تا سایت تان رتبه ی بهتری داشته باشد.
رتبه ی الکسا چیست ؟
الکسا یک سیستم رتبه بندی جهانی است که محبوبیت سایت ها را براساس میزان ترافیک ورودی به وبسایت می سنجد. هرچه سایت شما رتبه ی الکسای پایین تری داشته باشد، سایت شما محبوبیت بیشتری دارد. نکته ی مثبتی که این سیستم رتبه بندی دارد این است که سایت شما با سایت هایی مشابه ای که در حوزه ی کاری شما فعالیت می کنند، مقایسه می شوند. با این کار شما نسبت به رقبایی که دارید سنجیده می شوید، با این کار شما همواره سعی می کنید که کیفیت سایت تان را افزایش بدید.
رتبه ی الکسا چطور محاسبه می شود؟
برای محاسبه رتبه ی یک سایت، الکسا از میانگین بازدید روزانه سایت شما توسط کاربران منحصر به فرد و همینطور متوسط تعداد صفحات بازدید شده از سایت شما در سه ماه گذشته استفاده می کند. داده هایی که الکسا برای رتبه بندی سایت نیاز دارد از طریق extension های الکسا برای مرورگر های مختلف، تهیه می شوند. یعنی کافیست کاربر یک extension الکسا را نصب کرده باشد تا اطلاعات او برای رتبه بندی ثبت شود. الگوریتم هایی که برای رتبه بندی استفاده می شود، برپایه ی 2 پارامتر هستند:
- بازدید کنندگان روزانه سایت : این آیتم شامل کاربران منحصر بفردی است که از سایت شما دیدن می کنند.
- متوسط دفعات بازدید شدن صفحات سایت یا میزان کلیک شدن روی URL آن ها
علاوه براین الگوریتم هایی که استفاده می شوند از لحاظ ساختاری و همینطور حوزه فعالیت یک وبسایت، آن را مورد بررسی قرار می دهند. این کار برای جبران داده های کاربرانی است که اطلاعات آن ها برای رتبه بندی استفاده نمیشود. (extension الکسا روی مرورگر آن ها نصب نیست!) برای نصب این extension روی این لینک کلیک کنید.
آیا سیستم رتبه بندی الکسا دقیق است ؟
با این که رتبه ی الکسای یک سایت یک معیار خوب برای مقایسه ی عملکرد یک سایت نسبت به بقیه است ولی لزوما آماری که الکسا منتشر می کند، دقیق ترین آمار نیستند. وقتی شما رتبه یک سایت را طبق رتبه بندی الکسا و همینطور طبق رتبه بندی google analytics با هم مقایسه می کنید می بینید که تفاوت بسیار زیادی بین این دو رتبه بندی وجود دارد. دلیل این تفاوت پوشش گسترده تر گوگل است. طبیعی است همه کاربران از extension الکسا استفاده نمی کنند و این باعث می شود که رتبه بندی الکسا نسبت به گوگل خیلی دقیق نباشد.
آیا می توانید رتبه ی الکسای سایت تان را دستکاری کنید؟
این کار امکان پذیر است، مثلا شما می توانید با استفاده از زبان های برنامه نویسی تحت وب مثل javascript یک تابع طراحی کنید که وقتی کاربر وارد سایت شما می شود بطور خودکار یکسری صفحه ی مشخص از سایت شما باز شود. این کار بعد از مدتی باعث می شود رتبه سایت افزایش پیدا کند ولی مشکلی که این روش ها دارد این است که با این کار شما تجربه ی کاربری (ux) را نابود می کنید و تعداد کاربران سایت شما بعد از مدتی بشدت ریزش می کند.
برای افزایش رتبه ی سایت تان بهتر است که اصول و تکنیک های مختلف سئو استفاده کنید که هم باعث بهبود ux سایت شما می شود و همینطور پس از مدتی باعث می شود شما یک سایت سئو شده داشته باشید. درصورتی که روش های دیگر در مدت کوتاهی جواب می دهند و پس از مدتی منسوخ می شوند. برای آشنایی با اصول و تکنیک های مختلف سئو می توانید از این پیکیج ما استفاده کنید.
چگونه می توانم رتبه ی الکسای وبسایتم را چک کنم؟
شما برای چک کردن رتبه ی الکسای سایت های مختلف باید روی این لینک کلیک کنید و در صفحه ای که برای شما باز می شود، آدرس وب سایت موردنظرتان را وارد کنید تا نتایج برای شما نمایش داده شود.
علاوه براین برای چک کردن همزمان چند دامنه ی مختلف نیز می توانید از این لینک استفاده کنید.
رتبه بندی الکسا چه مزایا و معایبی دارد؟
مزایا :
- اگر شما در سایت تان تبلیغ می کنید و از راه درآمد کسب می کنید، طبیعی است اگر رتبه ی بهتری داشته باشید افراد بیشتری تبلیغ به شما می دهند.
- می توانید رقبایتان را زیر نظر داشته باشید و ترافیک ورودی به سایت های آن ها را بررسی کنید.
- شما همواره سعی می کنید عملکرد سایت تان را بهبود بدید و این کار باعث می شود سئوی سایت شما تقویت شود.
معایب :
- داده های استفاده شده برای رتبه بندی به کاربرانی که extension الکسا را روی مرورگرشان دارند، محدود میشود.
- روش های مختلفی برای دستکاری این رتبه بندی دارد که باعث میشود این رتبه بندی غیر قابل اعتماد شود.
- زیر دامنه ها و زیر شاخه ها بصورت جداگانه رتبه بندی نمی شوند و تنها دامنه های لایه ی اول بررسی می شود که این کار باعث کاهش دقت این رتبه بندی می شود.
چگونه می توانم رتبه ی الکسا سایتم را افزایش دهم؟
در این بخش ما چند روش به شما معرفی می کنیم که می توانید در مدت زمان کوتاه میتوانید به نتایج خیلی خوبی دست پیدا کنید و رتبه ی سایت شما پیشرفت خوبی کند.
Metadata ی سایت تان را بهینه کنید.
وقتی شما برای صفحات مختلف و همینطور مطالبی که روی سایت تان بارگذاری می کنید metadata بهینه مینویسید، این کار باعث بهبود سئوی سایت شما میشود. علاوه براین موتور های جستجو رتبه ی بهتری برای شما در نظر می گیرند.
محتوایی تولید کنید که کاربران به آن علاقه دارند.
یکی از مهمترین وظایف شما بعنوان مدیر یک سایت، تولید محتوای با کیفیت و همینطور جذب کاربران مختلف به سایت تان است. این کار به دلایل مختلفی اهمیت دارد. با این کار سئوی سایت شما بهبود پیدا می کند، افراد بیشتری از سایت شما با دیدن می کنند و در نهایت رتبه ی الکسای سایت شما افزایش پیدا می کند.
بطور منظم سایتان را بروز رسانی کنید.
همواره برای سایت تان محتوای با کیفیت تولید کنید و با این کار سایت بروزی داشته باشید. مهم نیست که سایت شما در چه زمینه ای فعالیت می کند، مهم این است که کاربران از طریق محتوا جذب سایت شما می شوند. علاوه براین بطور دوره ای ساختار سایت تان را بروز رسانی کنید و تجربه خوبی برای کاربران ایجاد کنید.
محتوای سایت تان را در صفحه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
امروزه با گشترش استفاده مردم از فضای مجازی و همینطور گوشی های هوشمند، شبکه های اجتماعی نقش مهمی در محبوبیت یک استارت آپ دارند. شما باید سعی کنید در شبکه ی های اجتماعی مختلف فعالیت کنید و صفحه ی جذابی داشته باشید تا بتوانید کاربران را از این طریق جذب وبسایتان کنید.
سعی کنید ترافیک سایت تان را افزایش دهید.
سخت ترین و البته مهم ترین کار برای بهبود رتبه ی الکسا، افزایش ترافیک سایت است. ولی این کاری نیست که یک شبه بدست بیاید و شما باید بسیار تلاش کنید که ترافیک سایت شما روز به روز افزایش پیدا کنید. این کار را می توانید با روش های مختلفی انجام دهید، از دادن تبلیغ به سایت های پربازدید گرفته تا تبلیغ از طریق شبکه های اجتماعی و … .
در انتهای این مقاله شما لیست 10 سایت محبوب بین کاربران را می بینید که طبق الگوریتم هایی که الکسا برای رتبه بندی سایت ها استفاده می کند، اینگونه رتبه بندی شده اند.
- Google.com
- Youtube.com
- Facebook.com
- Baidu.com
- Wikipedia.org
- Qq.com
- Taobao.com
- Tmall.com
- Yahoo.com
- Amazon.com
کلام آخر :
در این مقاله ما بطور کامل سیستم رتبه بندی الکسا را بررسی کردیم. الکسا یکی از بهترین روش ها برای زیر نظر داشتن رقبایتان است که به کمک آن شما می توانید میزان پیشرفت تان را نسبت به رقبایی که دارید مقایسه کنید. تنها نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که اگر حوزه ی کاری شما خیلی حساس است و به آمار دقیقی نیاز دارید بهتر است از سرویس های دقیق تر مثل google analytics برای سنجش سایت تان استفاده کنید.